Δεν το ξέρουν πολλοί, αλλά στα Ιαπωνικά ΜΟΜΟ σημαίνει ροδάκινο. Αυτή τη φρεσκάδα και τις μυρωδιές ενός κήπου, παντός καιρού, μπορείς να ανακαλύψεις στην καλύτερη αυλή της Καλλιθέας που το 2013 άνοιξε τις πόρτες του κάνοντας αισθητή την παρουσία του αμέσως. Οι Καλλιθεώτες το αγάπησαν και το στήριξαν σε όλη του την πορεία και όχι άδικα. Διαθέτει από τους πιο ενημερωμένους καταλόγους σε κρύα και ζεστά πιάτα, αλλά και στα πιο ευφάνταστα cocktails που μπορείς να βρεις στην Αθήνα.

Ο χώρος με σαφείς αμερικανικές καταβολές, μια μίξη industrial διακόσμησης και jazz, indie και alternative μουσικών επιλογών ενδείκνυται για μια ολοήμερη παραμονή και απόλαυση στο χώρο που καλύπτει κάθε ανάγκη, από καφέ και φαγητό μέχρι επίλεκτα ποτά και cocktail. Για το λόγο αυτό, όλα τα πόστα καταλαμβάνουν την ίδια έκταση χώρου, θέλοντας να δοθεί έμφαση, πως εδώ όλες οι γεύσεις έχουν την ίδια σημασία. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στη κουζίνα, η οποία καθημερινά εφοδιάζεται με τα φρέσκα υλικά που χρειάζεται για να προσφέρει γεμάτα γεύσεις και πλούσια αρώματα, μικρά ταξίδια καθημερινής απόδρασης από τους ρυθμούς της πόλης. Το μαγειρικό crew αποτελούμενο από τον chef Κώστα Βασιλόπουλο και τον pastry chef Αλέξανδρο Κόκκινο, έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το αμερικάνικο street-food σε μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση εξόδου.

 

 

Το μενού είναι συναρπαστικό όσο ο χώρος που το φιλοξενεί (και ναι το φιλοξενεί, γιατί πέρα από τις βασικές συνταγές, η εποχικότητα δημιουργεί ανάγκη για νέες γεύσεις και ο chef είναι εδώ για να μας βοηθήσει να τις ανακαλύψουμε μαζί του). Ξεκινώντας από τον καφέ, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χαρμάνι εξαιρετικής επιλογή του ιδιοκτήτη του καταστήματος από ελληνική εταιρία της βόρειας Ελλάδας που μπορεί να συνοδεύσει τις αλμυρές και γλυκές δημιουργίες της κουζίνας. Τα ροφήματα εδώ αποτελούν εξαιρετικές επιλογές-διέξοδοι στην κάψα του καλοκαιριού, αλλά και στο κρύο του χειμώνα, έτοιμα να αγκαλιάσουν όλες τις διαθέσεις και τις αισθήσεις μας. Η κάβα των ποτών και τα coctail προετοιμάζεται από την πιο δημιουργική ομάδα από bartenders με προϋπηρεσία στα καλύτερα cocktail bars  της Αθήνας και όχι μόνο. Δροσερά και με πολλή φαντασία έρχονται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό του είδους, ενώ τα πολύ γευστικά finger foods συμπληρώνουν με τον πιο όμορφο τρόπο την εμπειρία μας.

Προχωρώντας στα άδυτα της κουζίνας του chef ανακαλύπτουμε ποιοτικές και φρέσκες πρώτες ύλες, αλλά και ποικιλία τόσο στα κρέατα όσο και στα θαλασσινά που σερβίρονται καθημερινά για εμάς. Τηγάνι δεν βρήκαμε σε κανένα σημείο της κουζίνας και μας ενθουσίασε το γεγονός αυτό, ενώ η vegeterian friendly διάθεση του chef, μας επέτρεψε να αφεθούμε στα γευστικά ταξίδια που μας πρότεινε. Ξεκινώντας από τις αυθεντικές αμερικάνικες συνταγές, ο chef έδωσε ελληνική νότα σε πιάτα, όπως τα melted cheese sandwiches, hot dogs και burgers που μαζί με τις mac & cheese επιλογές γαργαλάνε τον ουρανίσκο μας καθημερινά. Το roast beef φτιάχνεται με ιδιαίτερη επιμέλεια, αφού έχει λιώσει από το σιγανό μαγείρεμα, ανακατεμένο με σάλτσα τυριού, και καραμελωμένα κρεμμύδια, αρκούντως αλατισμένο και τραγανό. Προσωπικά, δηλώνω θαυμαστής των shrimp buns και των paella επιλογών του MOMO, ελαφρές και πλούσιες γεύσεις που σε γεμίζουν ευχάριστα. Τέλος,  οι σαλάτες, φρεσκοκομμένες και με ιδιαίτερη ποικιλία έρχονται να προσφέρουν μια δροσερή νότα και μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ, δροσερό και υγιεινό.

Τα γλυκά έρχονται να συμπληρώσουν το γευστικό ταξίδι αμαρτίας. Κορυφαίες επιλογές για τους λάτρεις του είδους, το profiterole και το mille-feuille, με πυκνές και αρωματικές κρέμες που δεν σε αφήνουν να τις ξεχάσεις εύκολα. Μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου έχει το carrot cake που είτε σκέτο είτε με παγωτό βανίλιας και σιρόπι κανέλας (vanilla cinnamon ice cream θα το παραγγείλεις) νιώθω να με καλούν προσωπικά κάθε φορά που διαβαίνω το κατώφλι του ΜΟΜΟ. Βέβαια, επειδή ο pastry chef θέλει να μας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, μη διστάσεις να ρωτήσεις για την tart ή το cake ημέρας που δεν θα σε απογοητεύσουν.

Είμαστε χαρούμενοι στη Καλλιθέα που έχουμε το MOMO κοντά μας και μπορούμε εύκολα να το επισκεπτόμαστε καθημερινά. Αν δεν είσαι από αυτούς τους τυχερούς, βέβαια, μην αισθάνεσαι άσχημα, μιας και διαθέτει ευέλικτο ωράριο λειτουργίας από τις 9:00 μέχρι αργά τις 2:00 καθημερινά. Εξέχον γεγονός κάθε εβδομάδας είναι το κυριακάτικο brunch του ΜΟΜΟ από τις 12:00 ως τις 17:00. Μια ολοκληρωμένη πρόταση για όλα τα γευστικά γούστα και με ιδιαίτερες γεύσεις που θα ανακαλύψεις αποκλειστικά για εκείνη τη μέρα, ενώ μπορείς να συνδυάσεις και καθημερινές επιλογές του καταλόγου. Η Καλλιθέα και το ΜΟΜΟ σε καλούν να τα ανακαλύψεις…

1/7

 

Φωτογραφίες : Μαρία Τσιντζιλώνη