Μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του σύγχρονου δυτικού κόσμου είναι το Χρηματιστήριο. Η Αμερικανική βάση του βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και στην διασταύρωση των οδών Wall Street και Broad Street. Η ελληνική ανταπόκριση της αμερικανικής γευστικής οικονομίας βρίσκεται στη διασταύρωση Ελπίδος 2Α και Γούναρη στην Αγία Παρασκευή. Το όνομα γνωστό, Wall Street Food & Bar, οι συνταγές αυθεντικές, η γευστική ικανοποίησή σου δεδομένη.

Από το 2016 έχει ανοίξει τις πόρτες του και κάθε πρωί από τις 8:30 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού αμερικανοτραφή και μη, για καφε, φαγητό ή ποτό. Εδώ το brunch έχει πάρει άλλη διάσταση pancakes και burgers, σε εξαιρετικές εκτελέσεις, από το πρωί ως το βράδυ τρέφουν όλες τις αισθήσεις σου.  Αν μάλιστα μένεις κοντά στην περιοχή τότε με ένα τηλεφώνημα θα μπορείς να το απολαύσεις είτε στο κρεβάτι σου χουζουρεύοντας ένα κυριακάτικο πρωινό είτε πριν ετοιμαστείς για ένα δυνατό πρωινό στη δουλειά.

Ο χώρος του Wall Street αποτελείται από εκκεντρικά σημεία, τα οποία σε προσκαλούν για να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου ξεφεύγοντας από την καθημερινή ρουτίνα. Μainstream χαρακτηριστικά αναμεμειγμένα με στοιχεία urbanism, ξύλο και μέταλλο σε αρμονία και καθαρή γραμμή δημιουργούν ένα αισθητικό αποτέλεσμα που απολαμβάνεις σε κάθε επίσκεψη. Ο «κακός’ λύκος της Wall Street αποτελεί έμπνευση για πολλά, μικρά διάσπαρτα σημεία του μαγαζιού, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη  πινελιά στη διακόσμησή του.

Ο κατάλογος του μενού, μακρύς και απολαυστικός στην κάθε του σελίδα σε φέρνει σε ένα δίλημμα επιλογής. Ο καφές ποιοτικός και αρωματικός στην κάθε του σταγόνα. Για τους πιο ψαγμένους του είδους ο Cold Brew Ethiopia αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή κρύου, αρωματικού καφέ μακράς απόσταξης. Η λίστα περιλαμβάνει φρεσκοστυμμένους χυμούς, σπιτικές λεμονάδες και smoothies με οργανικές πρώτες ύλες. Τα signature coctails του Wall Street είναι ιδιαίτερη έμπνευση του Νάσου Στρατού, metr των ζεστών coctail  που θα μας συντροφεύουν τις κρύες βραδιές του χειμώνα.

Ο κόσμος της ελληνικής Wall Street γυρίζει γύρω από το κατάλογο των δημιουργιών του chef Σωτήρη Βρεττού, ο οποίος με πολύ μεράκι κάθε μέρα μας ταΐζει με πολύ μεράκι γεύσεις, αυθεντικά αμερικάνικες, ελληνικά παραλλαγμένες. Τα υλικά του chef φρέσκα και οι τεχνικές μαγειρέματος συνθέτουν πιάτα που χορταίνει πέρα από το μάτι και το στομάχι μας. Το μενού ανανεώνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, για να μην προκαλέσει αίσθημα κορεσμού ή πλήξη στον ουρανίσκο μας. Το American street food, προσφέρει γευστικές επιλογές που καλύπτουν κάθε γαστρονομική ανάγκη μας, σε αλμυρές και γλυκές παραλλαγές. Τα Εggs Βenedict και τα Bro’kin Yolk αποτελούν κλασσικές επιλογές για τους λάτρεις του δυνατού πρωινού, ενώ τα Ties Up, pancakes με αυγά μάτια και λουκάνικα Βόλου αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση ενέργειας. Τα Pancakes εδώ αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία αφράτης απόλαυσης που μόνο αμαρτωλή θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις, είτε τα επιλέξεις ως αλμυρή ή γλυκιά πρόταση. Ιδιαίτερη σημείωση για τα Pancakes είναι το γεγονός ότι σερβίρονται πάντα φρέσκα και ζεστά από το πρωί έως το βράδυ τις 20:00.  Τα κυρίως πιάτα του Wall Street δεν μπορούν παρά να σε κάνουν να προκαλέσεις το εύρος αντοχής του στομάχου σου. Τα Wallstreet Ribs και το Ribeye Steak μαγειρεμένα με αμερικάνικες προδιαγραφές ικανοποιούν τους γνώστες του είδους, ενώ η μακρά λίστα επιλογών από Burgers θα ικανοποιήσει τους λάτρεις τους.

Η ελληνική Wall Street σε περιμένει καθημερινά για να ταράξετε τον μετοχικό δείκτη της Αγίας Παρασκευής.

1/4

 

Φωτογραφίες : Μαρία Τσιντζιλώνη