Ποιος θα φανταζόταν ότι ένας ολόκληρος Η/Υ ακόμη  και ο πιο γρήγορος θα βρισκόταν στην τσέπη μας όταν προηγουμένως απαιτούνταν ένα ολόκληρο γραφείο για την εργασιά μας ή την ψυχαγωγία μας.

Αυτό που μας απασχολεί  όπως έχετε καταλάβει είναι η μπαταρία ( και μερικές φορές το Wi-Fi 😊). Στο θέμα της μπαταρίας, γιατί μου τελειώνει τόσο γρήγορα, αν την φορτίζω σωστά, επισημαίνουμε κάποια λάθη που κάνουμε.

  1. Πρώτο και καλύτερο είναι ότι φορτίζουμε τη μπαταρία αποβραδίς. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Battery University τονίζουν ότι μόλις η μπαταρία φθάσει στο 100% θα πρέπει να αμέσως να βγάζουμε το κινητό από την πρίζα. Αφήνοντας τη μπαταρία στον φορτιστή όλη νύχτα, σημαίνει χοντρικά ότι φορτίζουμε το κινητό μας για σχεδόν τέσσερις μήνες το χρόνο γεγονός που μειώνει την αντοχή και τη ζωή της μπαταρίας.
  2.  Μην τελειώνετε τη μπαταρία σας τελείως. Είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν ανάμεσα στο 30 – 80 % και ειδικά στα iphone.
  3.  Βγάλτε τη θήκη κατά τη φόρτιση. Αναπτύσσει θερμοκρασίες ίδιες με το αν το αφήσετε να φορτίζει πάνω σε ένα σώμα θέρμανσης.
  4.  Όταν δεν το χρησιμοποιείτε για ημέρες ( πολύ σπάνιο βέβαια) καλό είναι να το έχετε φορτισμένο στο 50% σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
  5.  Μεγάλη προσοχή στους φορτιστές. Να χρησιμοποιείτε πάντα αυθεντικούς διότι υπάρχει περίπτωση να κάψει ακόμη και τη πλακέτα φόρτισης του κινητού σας ( βάση φόρτισης ).

Δοκιμάστε τα παραπάνω και θα εξοικονομήσετε χρόνο ζωής για τη μπαταρία σας και φυσικά χρήματα για την τσέπη σας.