Εκεί στα χαώδη στενά των Εξαρχείων, στη γωνία μεταξύ των οδών Θεμιστοκλέους και Γραβιάς θα ανακαλύψεις ένα άλλο cafe. Ο χώρος, ένα γυάλινο cake, αποτελεί μια cozy διέξοδο από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Η απόλαυση σε περιμένει καθημερινά εδώ για να ταξιδέψεις στα γλυκά αλλά και αλμυρά μυστικά του Πέτρου και του Τόλη. Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε εδώ, πως δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να μην επανέλθουμε στο ναό του μπισκότου και του cake που πλησιάζει τα πρώτα του γενέθλια.

Μπαίνοντας, λοιπόν, σε αυτό το μαγαζί δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις το μεγάλο πάγκο που φιλοξενεί τις καθημερινές δημιουργίες του αχτύπητου μαγειρικού διδύμου. Τα δύο αδέρφια με πολύ κέφι και όρεξη βρίσκονται καθημερινά εκεί για να μας σερβίρουν τις αλμυρές και γλυκές ιδέες του καθενός ξεχωριστά, αλλά και μαζί. Το μενού είναι ελεύθερο, ο Πέτρος και ο Τόλης φτιάχνουν ότι θα είχαν όρεξη να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν σε καθημερινό επίπεδο. Η φαντασία τους μάλιστα έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο και σαν άλλοι αδερφοί Γκριμ φτιάχνουν τα δικά τους μαγειρικά παραμύθια, που ενεργοποιούν κάθε ξεχασμένη γωνία του γευστικού κάλυκα της γλώσσας σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ τα cookies φουρνίζονται και βγαίνουν σε ποσότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, έτσι η βιτρίνα και οι επιλογές αλλάζουν συνεχώς.

 

Στο μαγαζί αυτό όλα αποπνέουν φινέτσα και γεύση. Έτσι και ο καφές ποιοτικός και μοναδικός (100% Arabica), με ισορροπημένο σώμα και άρωμα, έρχεται να συμπληρώσει τις αλμυρές ή γλυκές γεύσεις που θα επιλέξεις. Επειδή όμως, βρισκόμαστε στο ναό της σοκολάτας δεν θα μπορούσε ακόμη και ως ρόφημα να μην κυριαρχεί παντού! Η σούπα σοκολάτας σε καλεί να ζεσταθείς μαζί της στη γωνιακή πολυθρόνα του μαγαζιού και με τη συνοδία ενός red velvet cookie ή ενος brownie cheesecake να χαζεύετε παρέα το κόσμο που τρέχει στους δρόμους. Νέα προσθήκη αποτελούν, το Gingerbread latte, η λευκή σοκολάτα με κάστανο και εκείνη η μαύρη σοκολάτα με κανέλα και πορτοκάλι που ως νέες χριστουγεννιάτικες προτάσεις, δεν θα μπορούσαν φυσικά να μην δημιουργήσουν κίνημα. Επαναστάσεις έγιναν για λιγότερο σημαντικά πράγματα άλλωστε!

Μπορεί εδώ τα Cookies και τα Cakes να κάνουν κουμάντο γενικά, αλλά θα βρεις σίγουρα μια μεγάλη γκάμα επιλογών και με άλλες γευστικές τρέλες. Από αυτό τον πάγκο της αμαρτίας περνάνε καθημερινώς ταπεινά γλυκά όπως tiramisu και brownies, μέχρι New York cheesecakes τρίπατα Carrot ή/και Red Velvet Cakes (δεν μπορούσα να μην γυρίσω πάλι στα Cakes!), peanut butter tarts είναι μερικές μόνο από τις γλυκά κολασμένες δημιουργίες του Τόλη. Για να είμαστε και δίκαιοι, όμως, όταν ο Πέτρος αναλαμβάνει τη μαγειρική σκυτάλη, ο ουρανίσκος δεν μένει παραπονεμένος από τα αλμυρά ποιήματά του. Έτσι σειρά έχουν τώρα, η κοτόπιτα με φρέσκα μανιτάρια, η κρουασανόπιτα με ζαμπόν και τυρί ή, η αγαπημένη μου, focaccia με παρμεζάνα και μπέικον ή η τάρτα με παρμεζάνα και ντοματίνια. Η λίστα μακρά, οι επιλογές πολλές και σε περιμένουν.

Το ωραίο εδώ είναι ότι πέρα από τις χειροποίητες δημιουργίες αυτές, τα παιδιά έχουν μετατρέψει το μαγαζί τους σε οίκο αμερικάνικης και βρετανικής γευστικής φαντασίωσης. Για τους γνώστες ή μη της ποπ κουλτούρας εδώ θα βρουν corn flakes που μπορείς να δοκιμάσεις για πρωινό επιτόπου ή ως takeaway. Προιόντα, όπως Pop tarts, jellies, maltesers ή Cadbury original spreads είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που θα βρείτε να κοσμούν τα ράφια του I Cake you. Περιποιημένα και με σωστή τοποθέτηση, αυτά τα μικρά και μεγάλα βαζάκια, μικρά και μεγάλα κουτάκια έχουν μετατρέψει το I Cake you σε πόλο ινσταγκραμικής φρενίτιδας.

Ενόψει και των εορτών μάλιστα έχει βάλλει τα καλά του και μας υποδέχεται για να γιορτάσουμε μπισκοτικά το νέο έτος. Το οικογενειακό περιβάλλον, μιας και θα δούμε και τους γονείς των παιδιών, ως άλλους αφανείς ήρωες, καθιστά το I Cake you μια ανερχόμενη επιχείρηση με χαρακτήρα και ποιότητα που σέβεται τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Η Χριστίνα, φίλη του Τόλη, μας εκμυστηρεύτηκε τον φόβο του σε αρχικό στάδιο για την αποδοχή του μαγαζιού από τον κόσμο, αλλά όπως μας επιβεβαίωσε και ο ίδιος η αγάπη του κόσμου αγκάλιασε γρήγορα τα παιδιά και τις μαγειρικές ιδέες τους. Εμείς το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι καλή δύναμη και αχαλίνωτη έμπνευση, η οποία θα μας ζαλίζει σε κάθε επίσκεψη μας στο μαγαζί τους.

Oops! I baked it again…

Φωτογραφίες: Μαρίνα Παπασταμάτη