Σε έχει πιάσει και σένα να μην μπορείς να σταθείς σε μπαρ, γιατί αδημονείς να τρέξεις σπίτι και να δεις άλλο ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς; Αν ναι, τότε είσαι ο άνθρωπός μου και αυτός που θα εκτιμήσει αυτό το άρθρο. Τι γίνεται όταν η αγαπημένη σου σειρά κλείνει τον κύκλο της; Πόσο πόνο έχεις βιώσει όταν τελειώνει η σεζόν και δεν ξέρεις τι να καλύψει αυτό το δυσβάσταχτο κενό; Όλα σου φαίνονται λίγα, μάταια και βαρετά!

Αφήνω εδώ πέντε σειρές, που αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία να τις βάλεις στην ζωή σου:

Peaky Blinders

Για τα κορίτσια της παρέας και μόνο ο πρωταγωνιστής, Κίλιαν Μέρφι, αρκεί για να την ξεκινήσουν! Πρόκειται για μια σειρά που μπορεί να κρατήσει εξίσου και το γυναικείο και το αντρικό κοινό. Η οικογενειακή συμμορία των Peacky Blinders στην Αγγλία του 1910, μπλεγμένη στην παρανομία του τζόγου, θα κάνει τα πάντα για να ανελιχθεί και να μείνει στην ιστορία. Γκάνγκστερς, υπόκοσμος, βεντέτες, έρωτας και ο θάνατος είναι θέματα που πραγματεύεται αυτή η σειρά.

Dogs of Berlin

Αν δεν αντέχεις να βλέπεις σειρές σε άλλη γλώσσα πέραν των αγγλικών, προσπέρασέ την! Η σειρά είναι γερμανική και ξεκινάει με τον φόνο ενός Τούρκου ποδοσφαιριστή, παίκτη της εθνικής Γερμανίας. Θύμα ρατσισμού; Συμμοριών τζόγου και στημένων αγώνων; Οι προσπάθειες της αστυνομίας να ανακαλύψει τα ίχνη του δολοφόνου δεν θα ‘ναι εύκολες, ειδικά, όταν ο επικεφαλής της υπόθεσης είναι διεφθαρμένος και πρώην μέλος ρατσιστικής ομάδας. Άκρως επίκαιρη, όσον αφορά τα θέματα μπούλινγκ και της διαφορετικότητας. Σε βάζει σε σκέψεις…

Elite

Για όποιους έχουν δει το la casa de papel, το οποίο δεν το έχω στην λίστα γιατί έχει γίνει αρκετός ντόρος, το καστ της σειράς είναι γνώριμο, αφού οι μισοί ηθοποιοί προέρχονται από αυτή! Θα την έλεγα πιο εφηβική, ίσως γιατί έχει να κάνει με κολεγιόπαιδα που κατά βάση είναι κακομαθημένα! Οι τρεις νεοεισερχόμενοι μαθητές από φτωχότερη συνοικία πρέπει να τους αντιμετωπίσουν και δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Ξετυλίγεται ένα κουβάρι με βασική αιτία ένα φρικτό έγκλημα που λαμβάνει χώρα στο σχολείο των παιδιών. Την βλέπεις ευχάριστα, αν δεν σε κουράζουν τα πολλά φλας μπακ.

 Outlander

Αυτή η σειρά σε ταξιδεύει τόσο με την υπόθεση, όσο με τις εικόνες και την μουσική της. Ήχοι που σε γαληνεύουν και σε πάνε ακριβώς στο σημείο που διαδραματίζεται η σειρά, στην Σκωτία. Η πρωταγωνίστρια της σειράς μεταφέρεται από την δεκαετία του 1940, διακόσια χρόνια πίσω, με έναν ανεξήγητο τρόπο. Χαμένη σε έναν άλλο χρόνο προσπαθεί να βρει και πάλι την διέξοδο προς την πραγματικότητα και τον σύζυγο που άφησε πίσω… Όμως, η ζωή σε κάθε εποχή κρύβει εκπλήξεις. Για τις πιο ρομαντικές ψυχές και γι’ αυτούς που αγαπούν τις σειρές εποχής. Μια σειρά που ακροβατεί ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα, παραθέτοντας πολλά ιστορικά γεγονότα.

Vikings

 Την άφησα για το τέλος, γιατί μετά από τόσες σεζόν θα είναι λίγοι αυτοί που δεν την έχουν ξετρυπώσει. Τώρα, εδώ που τα  λέμε, είναι από αυτές τις σειρές που στηρίζονται στη βία και στο σεξ, αν δεν είσαι φαν, πάω πάσο. Μέσα από όλα αυτά όμως μαθαίνεις για τις ιστορίες και τις λεηλασίες των στρατών τους, κυρίως στην χρυσή εποχή του λαού τους και την εξάπλωση τους.