Έφτασε η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και συνειδητοποιώ πως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Είστε εσείς που αδημονείτε για αυτή την μέρα γεμάτη καρδούλες, φτερωτά αγγελάκια για αγκαλίτσες και φιλάκια και είμαστε και εμείς που αδημονούμε για την έναρξη του Φεστιβάλ Σοκολάτας στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Τέσσερις ολόκληρες μέρες η Τεχνόπολη θα μετατραπεί στο όνειρο κάθε γλυκατζή, αιώνια ερωτευμένο με την σοκολάτα…. Σαν έναν άλλο «Τσάρλι» θα περιηγηθούμε στο δικό μας μαγευτικό «εργοστάσιο σοκολάτας» (Σημείωση: Charlie and the Chocolate Factory-Τζόνι Ντεπ. Αφού περιείχε στον τίτλο της την λέξη σοκολάτα με δελέασε να την δω!).

Στον χώρο της Τεχνόπολις από τις 14 έως και τις 17 Φεβρουαρίου θα δώσουν το παρών εκθέτες διαφόρων brands, ζαχαροπλαστεία, chefs, έχοντας έτσι την δυνατότητα να δοκιμάσουμε γεύσεις και ποικίλες εκδοχές της λατρεμένης αυτής απόλαυσης μικρών και μεγάλων. Ακόμα θα λάβουν χώρα πολλές παράλληλες δραστηριότητες, θεματικά περίπτερα, dj set, live cooking από διάσημους γνώστες του είδους, workshops και εκπαιδευτικές εκθέσεις και φυσικά δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις που θα ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Πάρτε μία γεύση για να ξέρετε πως θα κινηθείτε: Live Cooking-  Πέμπτη: 19:00- 20:30 Madame Ginger (Food blogger, chef), Παρασκευή: 18:00- 19:00 και 19:30- 20:30 Γιώργος Τσούλης (Chef), Σάββατο: 13:00-14:00  Ελένη Ψυχούλη (γαστρονομική συντάκτρια, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής κ.α), 16:00- 17:00 Madame Ginger, 17:30- 18:30 Emi’s Cupcakes, 19:00- 20:00 Le monde (Pastry Chef Κωνσταντίνος Χαλέβας), Κυριακή: 13:00- 14:00 και 14:30- 15:30 Μάγκυ Ταμπακάκη (πρώην παίκτρια του MasterChef), 16:00- 17:00 Madame Ginger, 17:30- 18:30 και 19:00- 20:00  Χρήστος Γλωσσίδης, Κωνσταντίνος Συμεωνίδης (πρώην παίκτες του MasterChef).

Workshops – Πέμπτη: 18:00- 19:00 Άρης Φλόκας (Bean Examination Cacao), Σάββατο: 11:30- 12:30 και 13:00- 14:00 Γωγώ Δελογιάννη (Παιδικό Εργαστήρι: Φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας σοκολατάκια- just for kids) SOLD OUT,  14:30- 15:30 Ελένη Ψυχούλη (Τρουφάκια με ένα ανακάτεμα- just for kids)SOLD OUT, 16:00- 17:00 Άρης Φλόκας (Cacao History/ Fair Trade Cacao), Παρασκευή: 18:00- 19:00 Τάσος Θεοδοσιάδης- Άρης Φλόκας (Παραγωγή Σοκολάτας από τον σπόρο και πρόσθεση γεύσεων) SOLD OUT, 19:30- 20:00 Madame Ginger (Crazy for chocolate workshop) SOLD OUT, Κυριακή: 13:00- 14:00 Emi’s Cupcakes (Cupcakes Decoration), 16:00- 17:00 Le Monde (Pastry Chef Ευγενία Δελετσίδου- Σοκολατένια Cake Pops) SOLD OUT, 18:30- 19:00 Τάσος Θεοδοσιάδης (Στρώσιμο Σοκολάτας: Η μαγική διαδικασία του Tempering) SOLD OUT.

Όπως βλέπετε στα workshops έχουν ήδη καλυφθεί αρκετές θέσεις, όμως ακόμα προλαβαίνετε σε όσα δεν είναι sold out να κλείσετε κι εσείς μία θέση για εσάς ή τα παιδάκια σας μέσω facebook chocolate fest  ή στο mail: hello@wearebright.gr.

H γενική είσοδος είναι 3€ και τα παιδιά έως 5 ετών θα μπορούν να μπουν στην έκθεση δωρεάν.

Δεν ξέρω για σας, εμένα πάντως η φαντασία μου ήδη οργιάζει με σιντριβάνια από ρευστή σοκολάτα, μυρωδιές, γεύσεις και γίνομαι πάλι παιδί, που λαχταράει να μπει σε αυτόν τον σοκολατένιο κόσμο…