Τα Πατήσια είναι δύο, είτε πήραν το όνομά τους από έναν Οθωμανό της Τουρκοκρατίας, τον Πατίς – αγά είτε, σύμφωνα με μια λαική εκδοχή, εάν κάποιος ήθελε από το κέντρο να πάει στην εν λόγω περιοχή, του έλεγαν «πάτα ίσια», δηλαδή προχώρα ευθεία. Το σίγουρο είναι ότι αποτέλεσαν εξοχική περιοχή των Αθηναίων του 19ου αιώνα. Παρά τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα τους σήμερα, δεν είναι λίγα τα σημεία που μπορείς να ανακαλύψεις αυτή την αρχοντιά του παρελθόντος. Κάθε αρχοντικό έχει για συνοδεία του κι ένα σήμα κατατεθέν, την βουκαμβίλια του, έτσι και το νέο γευστικό hotspot της περιοχής έχει το δικό του. Το Voukamvilia είναι η φρέσκια πρόταση που έχουν να προσφέρουν τα Άνω Πατήσια και αναμφισβήτητο κόσμημα της περιοχής.

Το νεοκλασικό οίκημα που στεγάζει τις γεύσεις του Voukamvilia αποτελεί έναν ιδιαίτερα όμορφο χώρο, ο οποίος έχει ανακαινιστεί και διακοσμηθεί με πολύ αγάπη και μεράκι. Μπορεί η κουζίνα του να είναι μεσογειακή και πολίτικη, αλλά η σάλα δύο επιπέδων που διαθέτει, παραπέμπει σε μια σύγχρονη και νεανική εστία. Το σαλόνι και την τραπεζαρία που όλοι θα ήθελαν, ώστε να απολαμβάνουν τα μεζεκλίκια και το φαγητό με την παρέα τους. Η μουσική επένδυση ενισχύει το παρεΐστικο στυλ του χώρου μιας και θα ακούσεις επιλεγμένες σύγχρονες αλλά και κλασικές μουσικές επιλογές. Εδώ μπορείς να ακούσεις από ελληνικό έντεχνο, μέχρι ισπανική reggae ή flamengo σε μουσική αρμονία. Όλα εδώ συνηγορούν στο να απολαύσεις το γεύμα ή το δείπνο σου χωρίς τη βαβούρα της πόλης.

Το Voukamvilia προσφέρει γεύσεις πολίτικες και μεσογειακές. Η κουζίνα εδώ ακολουθεί τους πολίτικους κανόνες μαγειρικής. Το φαγητό, δηλαδή, ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις και δεν ειναι μια απλή βιοτική ανάγκη, αλλά απόλαυση. Η φαντασία και τα μπαχαρικά κάνουν θαύματα, ενώ οι γευστικές δημιουργίες της κουζίνας του σεφ γαργαλάνε κάθε σημείο του ουρανίσκου μας. Η εκτίμηση στην πρώτη ύλη είναι εμφανής και τα πιάτα γεμίζουν το μάτι και το στομάχι χωρίς να αφήνουν κάτι από τα δύο παραπονεμένα. Οι επιλογές του μενού είναι κλασικές γεύσεις με σύγχρονες νότες κι έτσι το μαμαδίστικο φαγητό επαναπροσδιορίζεται δίνοντας μια νέα οπτική σε γνώριμα γευστικά μονοπάτια. Έτσι, το κλασικό φρικασέ βρήκε νέα παρέα και αντί το κλασικού αυγολέμονου αποζητά την παρέα της πιο αφρώδους και κρεμώδους εκδοχής του. Οι φωλιές καπνιστής μελιτζάνας και τα κεμπαμπάκια μας πήγαν ένα γρήγορο ταξίδι στις αγορές της Πόλης και του Γαλατά, ενώ με το Οσομπούκο πεταχτήκαμε ως τις όχθες του Τίβερη εκεί στη Ρώμη για μια ρομαντική βόλτα.

1/8

Ανόπασπαστο κομμάτι της παρέας δεν είναι άλλο από τις ελληνικές ετικέτες σε κρασιά και μπύρες. Είτε σε χύμα είτε σε συσκευασμένη εκδοχή του το κρασί είναι εδώ για να συνοδεύσει μεζέδες και κυρίως πιάτα στις καθημερινές συνάξεις της παρέας. Οι μπύρες, στη βάση τους ελληνικές, σε καλούν για να δροσίσουν τα θερμά βράδια χειμώνα-καλοκαίρι. Το τσίπουρο και το ούζο, από τη μεριά τους, ως εξαιρετικά αποστάγματα είναι εδώ για τους μερακλήδες του είδους ευφραίνοντας το είναι τους και αποζητώντας την παρέα των μεζέδων για συμπλήρωμα.

 

Δεν θέλουμε να φύγουμε από το Voukamvilia. Διεύθυνση και προσωπικό μας κακομαθαίνουν και μας φροντίζουν σε κάθε ανάγκη μας. Το αφοπλιστικό χαμόγελο σε περιμένει από την πρώτη σου είσοδο στο Voukamvilia και σε συνοδεύει καθ’ όλη σου την παραμονή, ακόμη και όταν περάσεις το κατώφλι της εξόδου. Άνετος χώρος, ποιοτικό και εύγευστο φαγητό και εξαιρετικό service είναι η συνταγή της επιτυχίας. Μια βουκαμβίλια έχει ανθίσει στα Άνω Πατήσια και περιμένει να σε μεθύσει με τα αρώματα και τις γεύσεις της.

 

Φωτογραφίες : Μαρία Τσιντζιλώνη

 

Voukamvilia cuisine  

Μεσογειακή και Πολίτικη Κουζίνα

Χαλεπά 14, Άνω Πατήσια

Τηλέφωνο: 210 2014000

Facebook: Voukamvilia

Instagram: Voukamvilia cuisine