Σάββατο πρωί,σε ένα όμορφο καφέ στο κέντρο της Αθήνας γνωρίσαμε την  Ζέφη Ιωάννου και το brand της με όνομα : Desperate Jewelry. Το κλίμα στον καφέ φιλόξενο και χαλαρό, η Ζέφη φρέσκια,όμορφη και πολύ ενθουσιώδης με τη δουλειά της. Μας μίλησε για εκείνη, τη ζωή της στη Σύρο και τα υπέροχα κοσμήματα που δημιουργεί . Είναι όμορφο να γνωρίζεις νέους ανθρώπους γεμάτους ενέργεια,ενθουσιασμό , ζήλο , δημιουργικότητα και φαντασία για αυτό που κάνουν. Αναλυτικά, λοιπόν παρακάτω η συνέντευξη που μας παραχώρησε !

 

Αρχικά, θα θέλαμε να μας πεις πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τα κοσμήματα.

Είχα πάντα αγάπη στο κόσμημα και γενικά στο σχέδιο μόδας. Αυτή ήταν η αρχική μου επιθυμία για ενασχόληση και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο μιας και σχεδίαζα από τότε. Για κάποιο λόγο όμως , φοβήθηκα να κινηθώ στο ρούχο ακριβώς επειδή έπρεπε να έχεις πάρα πολλές διασυνδέσεις και γνωριμίες, έτσι ξεκίνησα τις σπουδές στη Σύρο στον τομέα του Βιομηχανικού Σχεδιασμού. Αργότερα  όταν επέστρεψα στην Αθήνα έκανα κάποια σεμινάρια, καθαρά επειδή μου αρέσει να κατασκευάζω πράγματα με τα χέρια μου. Το ξεκίνησα σαν χόμπι με τα σεμινάρια και μετά έγινε επάγγελμα.

Θέλω να μας πεις μερικά πράγματα για την τελευταία σου συλλογή Dynasty.

Η τελευταία καλοκαιρινή συλλογή λέγεται Dynasty και έχει φουλ επιρροές από 80’s στα χρώματα και στα σχέδια, είναι αρκετά φωτεινή και έντονη. Έχει πολύ χρώμα, ημιπολύτιμες πέτρες όπως οπάλιο και φεγγαρόπετρα και έντονα μεγάλα κομμάτια. Μου αρέσουν τα εντυπωσιακά κοσμήματα το καλοκαίρι διότι φοράς απλά ένα μπλουζάκι και ένα τζιν σορτσάκι με ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια και είναι αρκετό.

 

 Από που αντλείς έμπνευση για να δημιουργήσεις τις συλλογές σου;

 

Πηγή έμπνευσης για μένα είναι ο Ελληνικός και ο Αιγυπτιακός πολιτισμός, αν παρατηρήσεις αρκετά από τα κομμάτια μου φέρνουν έντονα το αιγυπτιακό και το ελληνικό στοιχείο όπως παραδείγματος χάρη στις πέτρες, στα χρώματα και στα σχέδια καθώς και το πώς γίνονται οι συνθέσεις μεταξύ τους με τον γεωμετρικό σχεδιασμό.

 

(Να ξέρεις πως όση ώρα μιλάμε, χαζεύω τα κοσμήματα που φοράς!)

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένα νέο σχετικά brand ώστε να εδραιωθεί στην Ελλάδα;

Αρχικά θα πρέπει να το αγαπάς πάρα πολύ, είναι φοβερό κλισέ αλλά είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να το αγαπάς τόσο πολύ που να μην το αντιμετωπίζεις σαν δουλειά. Η αλήθεια είναι πως όταν μπαίνεις στη διαδικασία της παραγωγής κάποιες φορές κουράζεσαι , όμως τελικά πρέπει να αγαπάς πάρα πολύ αυτό που κάνεις και να επιμένεις σε αυτό γιατί θα φας αρκετά χαστούκια.  Αν το θέλεις και το αγαπάς πολύ έτσι μόνο πετυχαίνεις.

 

Που μπορεί να δει κάποιος τη δουλειά σας και να παραγγείλει αν θέλει κάποιο κομμάτι σας; 

Πέραν των φυσικών καταστημάτων στη Σύρο, μπορεί να δει κανείς τις συλλογές μας στο site μας (το e-shop μας είναι υπό κατασκευή) και να μας στείλει mail ή να επικοινωνήσει μέσω Facebook και Instagram  ώστε να παραγγείλει με αυτόν τον τρόπο ή διαφορετικά να επισκεφτεί κάποιο από τα συνεργαζόμενα καταστήματα στην Αθήνα. Μια καλή αφορμή για να δει – όποιος ενδιαφέρεται – τα κοσμήματά μας από κοντά είναι το επόμενο Πασχαλινό Meet Market που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι στις 20 με 21 Απρίλη. Εκεί θα γνωριστούμε και θα μπορείτε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας!