Εμείς οι Έλληνες αγαπάμε πολύ τίς πιτες και δεν θα δεις να λείπουν ποτέ από ένα γιορτινό τραπέζι.
Αν θέλεις να φτιάξεις και εσύ μια νόστιμη,  τραγανή σπανακόπιτα με τυρί , απλά ακολούθησε την συνταγή μου.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΥΛΟ
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 300ml χλιαρό νερό
  • Αλατι
  • Πιπερι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
  • 500 γρ σπανάκι
  • 1 πράσο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  •  Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι ανοίγοντας μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε πρώτα τα στερεά και μετά τα υγρά υλικά.

Κάνουμε κυκλικές κινήσεις ,μέχρι να φτιάξουμε  ένα ωραίο ζυμαράκι.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά μας, τα αφήνουμε να τραβήξουν όλα τα νερά τους.

Αφού στεγνώσουν αρκετά ,αρχίζουμε και τα χοντροκοβουμε.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε 4 μπαλάκια με το ζυμάρι μας ,

και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.

Λαδώνουμε κάθε φορά που στρώνουμε.

Δύο φύλλα κάτω 2 επάνω .

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 με 60 λεπτά.

Στο τέλος ρίχνουμε με τα χέρια λίγο νεράκι. Εάν  σου αρέσει και αγαπάς βάλε και  λίγο σουσάμι..