Σαν απίστευτα αισιόδοξο άτομο περίμενα από τον Φλεβάρη καλοκαίρι.  Άλλωστε από κάποιες πραγματικότητες δε  βγαίνουν οι παροιμίες;  Γι ΄αυτό και έχω ελαφρυντικά, λοιπόν. Τον Φλεβάρη σαν φλέβισε, αλλά δεν καλοκαίριασε ούτε στο ελάχιστο ,σας είχα δώσει μια υπέροχη συνταγή για μπισκότα, τα οποία μπορείτε να τα κάνετε και γεμιστά με παγωτό (τη συνταγή για τα μπισκότα θα τη βρείτε εδώ ).

Σας δίνω τώρα και τη συνταγή για ΤΟ παγωτό για να δελεάσουμε τον Μάη μπας και μας φερθεί τίμια και σωστά όπως μας αξίζει, μετά από έναν ατελείωτο και βαρύ (για τα δεδομένα της Ελλάδας) χειμώνα.  Απολαύστε ανεύθυνα και ολοκληρωτικά!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ώριμες μπανάνες (καθαρισμένες , κομένες σε ροδέλες και διατηρημένες στην κατάψυξη για 1 βράδυ)
  • ¼ κούπας φυτικό ρόφημα (όποιο προτιμάτε! Το ρόφημα σόγιας δίνει πάντα καλύτερη υφή, παντως 😉 )
  • ½ κούπα φυστικοβούτυρο της επιλογής σας (αγαπώ το φυστικοβούτυρο του Χαλβατζή)
  • Αλατάκι στη μύτη του μικρού κουταλιού
  • 1 κ.σ. γλυκαντικό της επιλογής σας (μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ζάχαρη καρύδας ή ζάχαρη χουρμά, ακόμα και σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου )
  • ¼ κούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε πρώτα τις παγωμένες φέτες μπανάνας  και το φυτικό ρόφημα. Χτυπάμε μέχρι να λιώσει η μπανάνα αλλά όχι να γίνει «νερό».

Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το αλάτι και το γλυκαντικό και ομογενοποιούμε. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Απολαμβάνουμε κατευθείαν ή διατηρούμε στην κατάψυξη.

ΤΙΡ: Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα και έπειτα απολαμβάνουμε.

*Η συνταγή είναι από το yummymummykitchen.com

**Και μην ξεχνάτε φωτογραφίες, σχόλια , ερωτήσεις και παρατηρήσεις στο mail μου : smaravgakis@gmail.com (με χαροποιούν πολύ!)

***  Φωτό από pinterest